Om sommerferie, en tier til is og dårlig økonomiFor de fleste er det 2 uker siden skoleferien startet, og bare 1 uke til fellesferien begynner. For de fleste en herlig tid. En tid der barn og foreldre har tid å oppleve morsomme og spennende ting sammen. En tid der mamma og pappa endelig har tid til barna sine.

Men slik er det ikke for alle. Man leser om det både i sosiale medier og i nettaviser, fortvilte foreldre som ikke kan reise på ferie, og barn som blir mobbet og føler ser mindreverdige fordi "alle de andre i klassen" skal til syden, på storbyferie eller til en eksotisk plass. Men disse barna med disse foreldrene som ikke har økonomi til å reise på ferie de blir sittende igjen hjemme. 

Men er det virkelig så synd på disse stakkars barna og disse fortvilte foreldrene? 

Visst f#@ er det synd i disse barna. 

Og jeg skal fortelle deg hvorfor.

For ca 2 uker siden leste jeg et innlegg på Facebook som ble delt av mange av mine venner der det stod noe slikt som at det ikke var synd på disse barna som ikke fikk dra på ferie fordi alle disse som delte innlegget ikke hadde fått reise på ferie selv når de var barn. Men kjære dere, tidene har forandret seg. Og barn har forandret seg. Nå blir barn mobbet og trakassert hvis de ikke reiser på ferie. Og når de kommer på skolen og lærerne spør hva de gjorde på i sommerferien er det nesten alltid en liten gutt eller jente som sitter stiller og ikke en gang tør se opp mens resten av klassen neste slåss om å få fortelle om sine opplevelser først. Denne lille gutten eller jenten sitter der og bare håper at læreren ikke spør han eller hun fordi foreldrene ikke en gang hadde råd til en is når de var på butikken. Fordi denne gutten eller jenten lever i en familie i rike Norges nye underklasse. Og så alle disse argumentene om at man ikke trenger å reise til Syden.  Nei så klart man ikke trenger det. Men det koster å tilbringe ferien i Norge og. Det koster faktisk å være hjemme i hagen sin i ferien. Og de fleste som håper på litt hjelp til å få en ferie forventer ikke en tur til varmere strøk. De ønsker bare å komme seg litt bort fra hverdagen. En uke i telt på en campingplass eller en liten hytte. Men telt koster flesk, og å leie en hytte er absolutt ikke gratis. Og å komme seg der kan bli en stor kostnad selv om man ikke reiser langt. Og om sommeren skal barna spise Is.  Har du sjekket hva en kroneis koster? Ihvertfall ikke 1 krone. 

Så dem som mener at det er tull å reise eller ønske å reise på ferie når foreldrene har dårlig økonomi bør tenke seg om før de deler et innlegg eller skriver stygge og nedlatende kommentarer. Foreldre med dårlig økonomi ber bare om hjelp for å gi barna sine en sommerferie med gode minner, ikke en ferie på luksushotell. Og husk på at gratistilbudene har begrenset plasser, og de passer heller ikke for alle blant annet pga diverse helsemessige problemer både hos foreldre og/eller hos barn.

Og hvis du som leser dette lurer, så er jeg en av disse foreldrene. Uføretrygdet pga kronisk sykdom der vi daglig kjemper for å få økonomien til å gå rundt. Så det er uaktuelt med en sommerferie for oss. Jeg selv vokste opp med bilferie i Norge, Sverige og Danmark. Mange fantastiske minner. Dessverre har ikke jeg mulighet til å gi mine barn slike minner. Ikke en gang en telttur i hagen har jeg råd til siden et telt koster flere tusen kroner og vi har heller ingen hage utenfor vår beskjedne leilighet som vi leier. Å reise på ferie gav vi opp for flere år siden. Det eneste jeg prøver å gjøre nå, og som jeg har gjort de siste 3 årene før er å ha råd til å kjøpe en is hver til ungene innimellom når vi er og handler. Så hver dag om sommeren prøver jeg å spare en tier til en is.

 

Så hvorfor ber jeg ikke om hjelp eller prøver å få plass på et gratis tilbud hos røde kors eller andre? Jeg ber ikke om hjelp fordi jeg ikke orker hatefulle og negative tilbakemeldinger, og pga kronisk sykdom både hos meg og barn passer ikke vi helt inn på disse tilbudene. 

 

Ønsker alle en god sommer. 

 

Og del gjerne blogginnlegget mitt hvis du vil

Les gjerne mine andre innlegg og;

http://hjemmesommer.blogg.no/1498907034_en_tier_til_en_is.html

http://hjemmesommer.blogg.no/1499036526_vil_du_kjpe_en_is.html 

 

 

3 kommentarer

stavangerinmyheart

01.07.2017 kl.08:26

Flott og ærlig innlegg. Vet ikke helt hva jeg skal si. Sender noen tanker og en klem til dere og håper dere får en fin sommer for det.

Torunn

01.07.2017 kl.11:24

Ja, tidene har forandret seg... og både barn og voksne forandrer seg med den.

Kronisk sykdom, uførhet, unger... kjenner meg godt igjen.

Ta gjerne kontakt, om du vil.

Ha en så fin helg som mulig :)

ann sissel

01.07.2017 kl.19:17

Trist at det er slik.

Skriv en ny kommentar

hjemmesommer

hjemmesommer

39, Agdenes

Hjemmesommer@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits