En tier til en is? 

I kommentarfelt i sosiale medier og i nettaviser kommer det mange forslag til hva foreldre med dårlig råd kan gjøre samme med barna i sommerferien.

Og det er mange gode forslag, som å bruke parker og skog i nærområdet. Leke turist i egen by og å gjøre noe gøy hjemme i hagen sin (for de som har hage). Men sommer for barn er ikke bare tid med foreldrene, og å gjøre gøye ting. Sommer er og å spise is, drikke noe kaldt og selvfølgelig grille. 

Bare forestill deg at du går en tur i byen eller parken med barna dine, og alle barna rundt dere spiser is. Du vet så inderlig godt at barna dine og har lyst på is, men du brukte de siste myntene dine på bussen. Eller når dere er innom matbutikken for å kjøpe middag med en handleliste som er nøye planlagt etter et ekstremt stramt budsjett slik at dere har råd til middag hver dag. Og det første du ser er store plakater med reklame for alskens herlig grillmat. Men du vet så inderlig godt at det ikke er rom for en slik utskeielse. 

Det finnes ikke en gang en tier til en is.

 

Da hjelper ikke gode forslag til aktiviteter man kan gjøre i sommerferien. Dere som kommer med alle disse gode forslagene har stort sett gode intensjoner når dere kommer med forslagene, men prøve å se hele bildet først.

Prøv gjerne å forestille dere hele situasjonen før dere skriver velmenende ord, for vi har ikke en gang en tier til en is.

  

2 kommentarer

Jannicke Elnæs

01.07.2017 kl.17:51

så utrolig deilig å lese! selv er jeg nesten i økonomisk krise hver mnd fordi jeg betaler så mye i husleie.. heldigvis har ikke jeg barn, men har mange småsøsken.. og det er ikke så kult å sitte barnevakt for eksempel når jeg er blant en av dem som ikke bare kan gå å kjøpe grillmat eller en is når vi har lyst på. Det er slike ting jeg faktisk må prioritere til sist, hvis jeg er så heldig å har det lille ekstra :)

ann sissel

02.07.2017 kl.11:29

flott innlegg:-)

Skriv en ny kommentar

hjemmesommer

hjemmesommer

39, Agdenes

Hjemmesommer@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits