Barn med spesielle behov kan ikke alltid delta på normale vilkår I dag mottok jeg en mail med spørsmål om hvorfor vår familie var spesiel. Hvorfor vi ikke kunne søke og eventuelt delta på røde kors eller andre organisasjoner sine sommerleir. Og svaret er både enkelt og komplisert. For kanskje vi kunne deltatt, men mest sannsynlig ikke. Og hadde vi søkt og fått plass måtte vi nesten helt sikkert forlatt leiren første dag. Og dermed hadde vi opptstt en plass som en famile med mer bruk for den  plassen kunne fått. Dette fordi det ene barnet vårt er lett psykisk utviklingshemmet og har i tillegg både somatiske og psykiske problemer. Så det å delta på aktiviteter med for mange barn er helt umulig. Dette vet vi fordi vi har prøvd det meste. Vi foreldre har forsøkt nesten alt som kan prøves med hjelp fra helsetjenestene. Barnet vårt er sykt nok til å få spesialundervisning og ekstra hjelp på skolen. Men ikke sykt nok til at vi foreldre har krav på hverken avlastning eller økonomisk støtte. Ihvertfall ikke ifølge NAV. Både overleger, psykiatere og annet helsepersonell mener vi har krav på det, og har skrevet mange legeerklæringer. Men NAV er konsekvent avvisende. Så den biten har vi gitt opp. Vi gjør alt vi kan for å la alle barna våre få en så god, trygg og stabil oppvekst som mulig med de midlene vi har. Og vi vet at ingen av dem sulter eller lider noen nød. Men alle de andre tingene som ferier, leirskoler, fritidsaktiviteter, fødselsdager og slikt unngår vi da det stort sett ikke er økonomi til det. 

Vi hadde egentlig ikke tenkt å skrive om sykdommen til det ene barnet vårt. Men siden flere henvendelser har vært negative bestemte vi oss for fortelle litt om det. 

Les gjerne mine andre innlegg og for å få vite mer om oss.Kontakt oss gjerne på hjemmesommer@gmail.com hvis dere vil kontakte oss

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hjemmesommer

hjemmesommer

39, Agdenes

Hjemmesommer@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits