Når man ikke lever, men bare eksisterer


 

I dag fikk jeg en mail fra en som tvilte på at økonomien vår er så dårlig som vi beskriver. Han tvilte rett og slett på at situasjonen vår kunne være reell. Og jeg har fått en del mail i samme sjanger siden jeg startet å skrive. Så jeg tenkte å fortelle litt om vår økonomiske situasjon. Som allerede fortalt så er hovedinntekten vår en liten uføretrygd. Dette pga kronisk sykdom. I tillegg er et av barna våre lett psykisk utviklingshemmet i tillegg til flere både somatiske og psykiske lidelser. Dette gjør at den andre voksne til tider må være hjemme siden den av oss som er uføretrygdet ikke alltid er frisk nok til passe barnet som er sykt. Men vi mottar ingen økonomisk støtte fra NAV selv om vi ifølge leger, spesialisthelsetjenesten, psykiatere og andre bør få det. Men NAV har gang på gang gitt oss avslag, og nå er vi så utmattet av å kjempe mot dem at vi ikke har mer energi til det. Vi vil bruke energien og tiden vår på barna. Så litt om inntekter og utgifter. Etter at den av oss som har uføretrygd ble for syk til å jobbe ble inntekten dramatisk redusert. Dette medførte at lån og andre ting ikke ble betalt i tide og gikk til slutt til inkasso og tvangForsindrivelse. Dette har ført til at det og er utleggstrekk i uføretrygden. Så etter at husleie, strøm, forsikringer og andre faste utgifter er betalt har vi igjen ca kr 3000,- til mat, transport, klær, sko, hygieneprodukter og alt annet en familie trenger. Regner du 30 dager i en måned er det kr 100,- dagen. Eller kr 750,- pr uke. Hvis du tenker at 5 personer skal ha 3 måltider hver dag så er det ikke mange kronene man kan bruke på hvert måltid. Og når man i tillegg vil spise sunt så blir det ikke alltid lett å få det til å gå rundt. Og da er det ikke en gang satt av penger til transport og de andre tingene. Heldigvis kan vi innimellom reise til Frelsesarmeen å få litt mat og hygieneprodukter. Dermed får vi det til å gå. Men når jul, påske og sommerferien kommer blir det tøft. For vi har så lyst å gi barna både en fin julefeiring med gaver, en påske med påskeegg og en sommerferie der de kan komme tilbake på skolen og fortelle om det de har opplevd. Men som dere sikkert forstår så er ikke det mulig for kr 100,- Pris dag eller kr 750,- pr uke. 

Og alt dette kan dokumenteres. Så vi håper at dere som tviler heller kan prøve å sette dere inn å vår situasjon. Prøv å leve slik vi gjør i en uke. Alle kan klare det. Men det er tøft. Man føler at man slutter å leve, man eksisterer bare. Man slutter å glede seg over ting, og man slutter å drømme. Man bare er. Heldigvis holder vi motet oppe og håper at de av barna våre som er friske skal klare å få seg en god utdannelse og et bedre liv enn det vi kan gi dem. 

Så kan dere som synes vi er frekk som har spurt om hjelp her på bloggen heller prøve å forstå at vi ligger stoltheten til side og prøver alt for å gi litt glede i barna våres hverdag. 

 

Og vi er ikke alene om å ha det slik som jeg nå har beskrevet. Det er faktisk og dessverre mange barn som lever slik i Norge. Og mange flere blir det etterhvert som forskjellene på fattig og rik i Norge blir større. 

 

Vær så snill å del dette innlegget på sosiale medier. Fortell de der ute at vi har en underklasse i Norge.  Vi har barn og familier i Norge som lever i ekte fattigdom med foreldre som sliter hver eneste dag med å få endene til å møtes.

 

Ønsker du å kontakte oss kan vi treffes på hjemmesommer@gmail.com 

 

Én kommentar

11.07.2017 kl.10:41

Har ingen problemer med å tro på dette. Jeg har levd slik selv. Og ville fortsatt gjort det dersom jeg ikke hadde vært gift med en som tjener godt og ikke stiller krav.

https://www.jussformidlingen.no/ snakk med disse. Du skal ikke se bort i fra at NAV ikke oppfyller loven når de nekter dere hjelp... det ville ikke vært første gangen..

Skriv en ny kommentar

hjemmesommer

hjemmesommer

39, Agdenes

Hjemmesommer@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits