Barndommens sommerminner
De aller fleste av oss husker somrene i barndommen som fantastiske. Det var sol nesten hver eneste dag, badestedene var full av glade og fornøyde voksne og barn. Vi spiste is, badet, sov i telt i hagen, reiste på campingferie i Norge,  Sverige eller Danmark. Vi grillet og var oppe til det nesten var natt. Noen reiste på danacup eller norway cup, og kanskje du hadde en venn der pappaen hadde en veldig godt betalt jobb slik at de hadde råd til å reise til Mallorca eller Gran Canaria. Og når man begynte på skolen igjen var det ingen konkurranse om hvem som hadde bodd på de mest eksklusive hotellene eller vært i flest land. Vi skrøt av hvor høyt vi hadde hoppet i sjøen fra eller hvor langt vi hadde svømt. Eller hvor lenge vi hadde fått vært oppe om kveldene. Eller at vi hadde spist så mye is eller godis at vi hadde fått vondt i magen. Barndomsminner om somrene er så utrolig fine. Og jeg husker de som om det var i går. For jeg husker nesten bare de fine dagene. Det regnet like mye om sommeren når jeg var liten og. Det var mange regnfulle dager om somrene der jeg satt inne og ventet på solen. Men de dagene er nesten glemt. For jeg husker de fine dagene aller best. Det er de jeg vil huske.

 

Når jeg skrev mitt første innlegg til bloggen var det disse minnene jeg husket. Det var slike minner jeg ville gi mine barn. Jeg ønsker at mine barn skal huske sommeren akkurat slik jeg husker mine barndomssomre. Men dessverre er det mange barn i Norge nå som aldri får slike minner. Tidene har forandret seg. For å skape slike minner må man ha råd til det nå. Når jeg var liten var mye gratis. Nå må man betale for det meste. Det har blitt regler og lover mot det meste. Og barn føler presset fra vennene sine. Gjør man ikke noe spennende i sommerferien blir man sett ned på og kan regne med å bli mobbet. Reiser man ikke på ferie forstår alle at det er noe galt. Og ingen foreldre vil at barna sine skal bli mobbet. Vi vil gi barna våre de samme gode minnene som vi har fra våre barndomssomre. Vi vil at barna våre skal huske de gode dagene fra sommerferiene  sine. Akkurat slik vi voksne husker våre. 

Dessverre er det barn i Norge som aldri får slike minner når de blir voksne. Noen barn vil gå hjemme hele sommerferien og kjede seg mens de gruer seg til skolestart. For da blir de sett ned på og mobbet. 

 

Dette er oss voksne sitt ansvar. Reis gjerne på fine og dyre sommerferier, men lær barna dine at det finnes en underklasse i Norge. Det finnes barn som aldri får reist på ferier. La ihvertfall disse barna slippe å bli mobbet og sett ned på. La dem slippe å frykte skolestart. Sommeren hjemme er hard nok for dem allerede. 

 

Les gjerne mine tidligere innlegg for å vite mer om  meg og min familie. 

 

Del gjerne bloggen min på facebook og Twitter 

 

Ønsker du å kontakte oss kan vi treffes på hjemmesommer@gmail.com 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hjemmesommer

hjemmesommer

39, Agdenes

Hjemmesommer@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits