Har du lyst, bør du gjøre det 

Har du lest de andre innleggene mine og lurt på hvorfor akkurat du skal hjelpe noen du ikke kjenner? Hvorfor skal du gi bort av dine hardt opptjente penger til noen du ikke vet hvem er? Men samtidig synes du ikke det er riktig at barn lever i fattigdom i Norge? Å hjelpe noen ved å gi av dine egne penger er heldigvis frivillig. Og hvis du skal gi bør du føle deg trygg på at pengene går til noen som virkelig trenger dem. Vi har gjennom nyhetene fått vite at når frivillige organisasjoner samler inn penger til fattige og trengende i andre land, så går mesteparten av pengene til administrasjon av organisasjonen. Hjelper du en familie eller aleneforelder i Norge går 100% av pengene til de som trenger dem. Du har og anledning til å be dem du hjelper om bevis på at deres situasjon er slik de beskriver. Å være i en vanskelig økonomisk situasjon er veldig lett å dokumentere med utbetalingsdokumentasjon fra nav, ligning og andre dokumenter. Og hvis noen tilbyr seg å hjelpe mot bevis på at situasjonen er ekte bør det ikke være et problem for de som er i den vanskelige situasjonen å gi beviser hvis de ønsker det. Hvis noen hadde ønsket bevis fra oss på at vår situasjon er ekte ville jeg ikke hatt noen problemer med å dokumentere det. 

 

Så har du råd til det anbefaler jeg deg til å hjelpe en familie eller alenemor/far til å få en bedre hverdag, ferie eller jul. Det som gjerne er et lite beløp for deg kan bety veldig mye for noen som ikke har noe. 

 

Har du lyst å hjelpe noen i en vanskelig økonomisk situasjon anbefaler jeg deg å gjøre det. Gjerne noen i ditt nærområde. Eller på internet. Tilby å hjelpe uten for mye styr. Ønsker du dokumentasjon be om det med en gang og bli ferdig med det. Og etter du har hjulpet spør gjerne om en tilbakemelding etter en stund. Vi som er i en slik situasjon og mottar hjelp har veldig lyst å fortelle om hvor mye hjelpen betydde, men vi er redd for å forstyrre/plage deg som har hjulpet. 

 

Håper dette innlegget fikk deg til å ville hjelpe noen som trenger det. Husk at og små beløp hjelper. Gir 100 personer 10 kroner har den som trenger hjelp 1000 kroner. Og det er veldig mye penger for oss som sliter økonomisk. 

Jeg har og veldig sansen for det som heter "pay it forward". Og vet at hvis vi noen gang kommer i en bedre økonomisk situasjon vil jeg hjelpe andre som trenger hjelp på samme måte som andre hjelper oss.

 

Håper du tar deg tid til å lese de andre innleggene mine.

 

Mail meg gjerne på hjemmesommer@gmail.com  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hjemmesommer

hjemmesommer

39, Agdenes

Hjemmesommer@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits